اشتراک گذاری

همه چیز درباره تعویض خمیر سیلیکون لپ تاپ دل

کاربران لپ تاپ مطمئنا متوجه تولید گرما توسط لپ تاپ شده اند و عموما از وجود فن برای خنک کردن آن با خبر هستند. در لپ تاپ اما قطعات دیگری نیز وجود دارد که به پایین آوردن دمای دستگاه کمک می کنند. این قطعات که برای اکثر مردم ناآشنا هستند عبارتند از هیت سینک یا گرماگیر و خمیر سیلیکون. خمیر سیلیکون در مجاورت مستقیم گرمای تولید شده توسط لپ تاپ بوده و پس از مدتی ممکن است خراب شده و کارایی خود را از دست دهد.

این خمیر در صورت خشک شدن عملکرد انتقال گرمایی خود را از دست داده و در صورت ادامه کار با لپ تاپ ممکن است دمای بالا موجب آسیب رسیدن به سایر قطعات شود. اگر متوجه کارایی پایین خمیر سیلیکون شدید باید سریعا نسبت به عوض کردن خمیر سیلیکون لپ تاپ اقدام کنید. در این مقاله مراحل تعویض خمیر سیلیکون لپ تاپ و نکات پیرامون آن را برای شما آورده ایم. تا انتهای مقاله با ما باشید.

کسانی که با تعمیرات لپ تاپ ها سر و کار دارند یا آشنایی نسبی با قطعات مختلف این گجت ها دارند عموما با واژه خمیر سیلیکون آشنا هستند. کاربران معمولی اما شاید آشنایی چندانی با این بخش از لپ تاپ نداشته باشند یا آشنایی آن ها در حدی باشد که زمانی این کلمه به گوششان خورده است. برای آشنایی بیشتر با نحوه تعویض خمیر سیلیکون لپ تاپ دل ابتدا باید با آن بیشتر آشنا شویم.

خمیر سیلیکون ماده ای خمیر مانند است که روی سطح خارجی پردازنده یا همان CPU یا GPU قرار می گیرد تا حفره های بین پردازنده و هیت سینک یا گرماگیر را پر کند و انتقال حرارت راحت تر صورت بگیرد. خمیر سیلیکون به خودی خود عملکرد خنک کنندگی ندارد و فقط در انتقال گرما به Heat Sink کمک می کند. این قطعه اما کارایی بسیار مهمی در عملکرد صحیح لپ تاپ دارد و در صورت خرابی آن عملکرد کامپیوتر نیز با مشکل مواجه می شود. در مواردی که هرگونه خرابی در خمیر اتفاق افتاده باید سریعا نسبت به عوض کردن خمیر سیلیکون لپ تاپ اقدام کرد.

تعویض خمیر سیلیکون لپ تاپ

نشانه هایی که از زمان تعویض خمیر سیلیکون لپ تاپ دل خبر می دهند

در لپ تاپ نشانه هایی وجود دارند که با دیدن آن ها متوجه می شوید که زمان تعویض خمیر سیلیکون لپ تاپ فرا رسیده است. در زیر برخی از این نشانه ها را برای شما بیان می کنیم:

  • داغ شدن بیش از حد لپ تاپ: از آن جا که خمیر سیلیکونی وظیفه انتقال حرارت پردازنده به هیت سینک را بر عهده دارد می توان متوجه شد که یکی از نشانه هایی که خبر از زمان عوض کردن خمیر سیلیکون لپ تاپ می دهد داغ شدن بیش از حد لپ تاپ است.
  • خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ در هنگام بازی: از آن جا که دمای پردازنده لپ تاپ در هنگام اجرای بازی های سنگین بالاتر از حالت عادی می رود یکی از نشانه های دیگری که به ما در مشخص شدن زمان تعویض خمیر سیلیکون خبر می دهد خاموش شدن لپ تاپ در هنگام اجرای بازی های سنگین است.

مراحل عوض کردن خمیر سیلیکون لپ تاپ دل

باز کردن پشت لپ تاپ و تعویض قطعات آن چه تعویض خمیر سیلیکون لپ تاپ باشد یا تعمیر هارد یا قاب، نیاز به تبحر و تخصص دارد، بنابراین اکیدا توصیه می کنیم که اگر در کارهای فنی خبره نیستید ریسک باز کردن لپ تاپ را نکنید و آن را برای عوض کردن خمیر سیلیکون به نمایندگی تعمیر لپ تاپ دل در کرج ، تهران و سایر شهرها بسپارید. 

اما اگر تا حدودی فنی هستید و قصد دارید خودتان خمیر سیلیکون لپ تاپتان را عوض کنید می توانید از مطالبی که در ادامه این مقاله آمده است کمک بگیرید. برای عوض کردن خمیر سیلیکون نیاز به یک کارت محکم، پمپ هوای فشرده، دستمال نرم بدون پرز، الکل صنعتی و پیچ گوشتی مناسب این کار دارید.

مرحله اول: باز کردن لپ تاپ

برای دسترسی به خمیر  و عوض کردن خمیر سیلیکون لپ تاپ دل ابتدا باید بتوانید لپ تاپ را به طور صحیح باز کنید و قطعات لازم را جدا کنید تا بتوانید به راحتی به خمیر سیلیکون دسترسی داشته باشید. توجه داشته باشید که هدف از باز کردن لپ تاپ دسترسی به CPU آن است. 

در برخی لپ تاپ ها برای دسترسی به CPU باید فن را باز کنید ولی در انواع دیگر نیازی به باز کردن فن نیست و شما به CPU دسترسی دارید. برای دسترسی به محل قرارگیری خمیر سیلیکونی باید با احتیاط و دقت کامل اقدام به باز کردن پیچ های هیت سینک، که فلزی مسی و نارنجی رنگ است، نموده و آن را از روی CPU باز کنید. پس از جداکردن گرماگیر می توانید خمیر سیلیکونی قبلی را ببینید.

مرحله دوم: برداشتن خمیر سیلیکون قبلی

در این مرحله از تعویض خمیر سیلیکون لپ تاپ باید خمیر سیلیکونی خشک شده قبلی را از روی CPU پاک کرده و خمیر جدید را جایگزین کنید. نکته ای که باید در این مرحله از عوض کردن خمیر سیلیکون لپ تاپ حتما مدنظر داشته باشید این است که برای پاک کردن خمیر سیلیکونی خشک شده از کارت محکمی که قبلا گفته شد استفاده کنید و به هیچ وجه از اشیای تیز که قابلیت آسیب زدن به CPU را دارند استفاده نکنید. پس از پاک کردن خمیر قبلی به کمک کارت ویزیت برای تمیز کردن CPU از دستمال نرم آغشته به الکل استفاده کنید و اضافه های خمیر که روی CPU مانده است را نیز کاملا پاک کنید.

مرحله سوم: زدن خمیر سیلیکون جدید

این مرحله تقریبا راحت بوده و به راحتی می توانید آن را انجام دهید. برای انجام این کار کافی است مقدار مناسبی خمیر را روی سطح خارجی CPU بزنید و آن را کامل پخش کنید تا کل سطح CPU را بپوشاند.

مرحله چهارم: بستن لپ تاپ و چک نهایی

در این مرحله کافی است مراحلی که در بالا برای باز کردن لپ تاپ انجام داده اید را از آخر به اول انجام داده و لپ تاپ را ببندید. حال پس از تعویض خمیر سیلیکون لپ تاپ باید دمای لپ تاپ را چک کنید تا از عملکرد صحیح خمیر سیلیکون اطمینان حاصل کنید. 

نرم افزارهای متعددی هستند که به شما در مشاهده دمای لپ تاپ کمک می کنند ولی Speccy قطعا یکی از بهترین ها در این زمینه است. پس از روشن کردن لپ تاپ و اطمینان از دمای مناسب لپ تاپ می توان گفت که مراحل عوض کردن خمیر سیلیکون لپ تاپ دل شما پایان یافته و حال می توانید با خیال راحت از لپ تاپ خود استفاده کنید.

سخن آخر

از آن جا که لپ تاپ دستگاهی حساس بوده و از قطعات مختلف و متعددی تشکیل شده است باید نسبت به نشانه هایی که خبر از وجود هرگونه اختلال در عملکرد هریک از این قطعات می دهد هوشیار باشید. خمیر سیلیکون نیز از این قاعده مستثنی نبوده و باید نسبت به نشانه هایی که خبر از فرا رسیدن زمان تعویض خمیر سیلیکون لپ تاپ می دهند کاملا هوشیار باشید. 

توصیه اکید و نهایی ما به شما این است که در صورتی که در زمینه تعمیرات لپ تاپ تجربه کافی ندارید از هرگونه تعمیرات و باز و بسته کردن لپ تاپ جدا بپرهیزید و آن ها را تا حد امکان به متخصصین این امر و تکنسین های فنی حاضر در مراکز نمایندگی تعمیر لپ تاپ دل بسپارید و از کیفیت کار و آسیب ندیدن قطعات دیگر اطمینان حاصل کنید.

Rate this post

مشکلت حل نشده؟😟 معطل چی هستی ؟!🤔 گوشی رو بردار و با 62948(021) تماس بگیر، مشاوره رایگانه!🤩

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *