واژه کامپیوتر اولین بار در قرن هفدهم میلادی برای ابزاری استفاده می شد که وظیفه محاسبات ریاضی را داشتند اما امروزه به مجموعه ای از چندین قطعه گفته می شود که هر کدام از آنها وظایف خاصی را برعهده دارند و در کنار یکدیگر دستگاه الکترونیکی واحدی را راه اندازی می کنند که می تواند برنامه های مختلفی را اجرا کند. واژه کامپیوتر در حال حاضر در بین عموم مردم به همان کامپیوترهای رومیزی اتلاق می شود که دارای کیس ، مانیتور ، کیبورد و موس هستند. یکی از برتری های کامپیوترهای رومیزی نسبت به لپ تاپ ها همین اسمبل کردن و قابلیت سفارشی سازی و تغییرات قطعات آن در زمان های مختلف است. اما اگر تکنسین و یا تعمیرکار کامپیوتر نیستید و می خواهید برای اسمبل کردن آن خودتان دست به کار شوید ممکن است اولین بار این سوال برای شما مطرح شود که برای اسمبل کردن کامپیوتر به چه قطعاتی نیاز خواهیم داشت؟
“اصطلاح اسمبل کردن از کلمه ی انگلیسی assemble به معنای سرهم کردن قطعات گرفته شده است.”
قطعات مورد نیاز برای اسمبل کردن کامپیوتر
شما قبل از هر چیزی باید بدانید که کامپیوتر خود را برای چه کاری می خواهید استفاده کنید و بر اساس آن نوع قطعات مورد نیاز برای اسمبل کردن کامپیوتر خود را انتخاب کنید. مثلا اگر یک گیمر هستید قطعا به یک کارت گرافیک خوب و یک حافظه ی رم خوب نیاز خواهید داشت. اما به طور کلی قطعاتی که برای Assemble کردن کامپیوتر به آنها نیاز خواهیم داشت عبارتند از:
سی پی یو CPU
یا همان پردازنده اولین قطعه ای است که در پاسخ به سوال “برای اسمبل کردن کامپیوتر به چه قطعاتی نیاز خواهیم داشت” باید به آن اشاره کرد. این قطعه که نام آن از عبارت Central Processing Unit گرفته شده است ، قطعه ای مربعی شکل بوده که روی مادربرد نصب می شود و وظیفه آن انجام محاسبات ریاضی مورد نیاز برای اجرای نرم افزاره است.
کارت حافظه
کارت حافظه یکی دیگر از قطعات مورد نیاز برای اسمبل کردن کامپیوتر است ، حافظه رایانه وظیفه ذخیره کردن اطلاعات را داشته و با پردازنده در ارتباط است ، بنابراین از سرعت بالایی هم برخوردار است و به دسته ROM و RAM تقسیم می شود.
فن پردازنده
فن پردازنده یا خنک کننده پردازنده قطعه دیگری است که در پاسخ به سوال برای اسمبل کردن کامپیوتر به چه قطعاتی نیاز خواهیم داشت باید به آن اشاره کرد. همانطور که از نام آن هم مشخص است این قطعه وظیفه خنک کردن پردازنده یا همان سی پی یو را دارد.
معمولا در جعبه پردازنده ، خنک کننده نیز وجود دارد اما اگر می خواهید کامپیوتر قدرتمندی را اسمبل کنید که بار پردازشی زیادی را به دوش بکشد ، توصیه می کنیم که به جای خنک کننده همراه با پردازنده از یک خنک کننده مجزا و قوی تر استفاده کنید.
هارد دیسک
هارد دیسک کامپیوتر این قطعه به عنوان حافظه بلند مدت در کامپیوتر به کار می رود و استفاده از آن باعث می شود که بعد از خاموش کردن کامپیوتر نیز فایل ها ، پوشه ها و نرم افزارهای شما همچنان در سیستم باقی بمانند.
مادر برد
مادربرد یکی دیگر از قطعات مورد نیاز برای اسمبل کردن کامپیوتر ، مادربرد است. سایر قطعات به این بخش متصل شده تا از این طریق بتوانند با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.
دیگر قطعات مورد نیاز برای اسمبل کردن PC
- کیس یا همان باکس مورد نیاز برای سرهم کردن قطعات کامپیوتر
- منبع تغذیه
- کابل دیتا ساتا
- مانیتور
- موس
- درایو نوری
- فن کیس
ابزارهای لازم برای اسمبل کردن قطعات کامپیوتر
یکی از نکات مهمی که نمایندگی دل در پاسخ به سوال ” برای اسمبل کردن کامپیوتر به چه قطعاتی نیاز خواهیم داشت” باید به آن توجه کنید این است که حتما قبل از شروع کار ، ابزارهای لازم جهت بستن و سرهم کردن این قطعات را تهیه کنید. برخی از این ابزارها عبارتند از:
پیچ گوشتی ، کاتر سیم ، سیم لخت کن ، انبردست سوزنی ، چاقو ، چراغ قوه کوچک ، آچار قابل تنظیم ، ظرف کوچکی برای نگه داشتن پیچ و مهره ها ، ترکیب مخزن گرما و بند پایه Ground Strap.