اشتراک گذاری

نکات اسمبل کردن کامپیوتر

برای اسمبل کردن کامپیوتر روش ها و نکات زیادی وجود دارد که ما در این مقاله از نمایندگی دل می خواهیم به برخی از مهم ترین نکات اسمبل کردن کامپیوتر پرداخته و آنها را به اختصار توضیح دهیم. همانطور که می دانید اصطلاح اسمبل کردن از کلمه ی انگلیسی assemble به معنای سرهم کردن قطعات گرفته شده است.بنابراین هنگامی که از روش های اسمبل کردن کامپیوتر صحبت می کنیم ، منظورمان روش های سرهم کردن قطعات کامپیوتر است.

نکات اسمبل کردن کامپیوتر

بررسی نکات اسمبل کردن کامپیوتر

اگر برای سرهم کردن قطعات کامپیوتر می خواهید خودتان دست به کار شوید و به اصطلاح آدم فنی هم نیستید باید بدانید که انجام این کار چندان هم مشکل نبوده و برای انجام آن فقط کافیست به نکات اسمبل کردن کامپیوتر که در ادامه ی این مطلب به شما می گوییم ، توجه کنید.

این نکات عبارتند از:

1. خرید قطعات:

در ابتدا باید بدانید که برای کامپیوتر خود به چه نوع قطعاتی نیاز دارید.مثلا اگر یک گیمر هستید قطعا به یک کارت گرافیک خوب و یک حافظه ی رم خوب نیاز خواهید داشت.

اما به طور کلی قطعاتی که برای سرهم کردن باید خریداری کنید از لیست زیر هستند:

. کیس

. سی پی یو

. درایو نوری

. کارت حافظه

. منبع تغذیه

. کابل دیتا ساتا

. مادربرد

. فن پردازنده

. هارد درایو

. فن کیس

. پیچ و مهره

2. تامین ابزارهای لازم:

بعد از خرید قطعات مورد نیاز دومین موردی که باید در نکات سرهم کردن قطعات کامپیوتر به آن توجه کنید ، این است که حتما از ابزارهای لازم جهت بستن و سرهم کردن این قطعات را قبل از شروع کار تهیه کنید.

برخی از این ابزارها عبارتند از:

پیچ گوشتی ، کاتر سیم ، سیم لخت کن ، انبردست سوزنی ، چاقو ، چراغ قوه کوچک ، آچار قابل تنظیم ، ظرف کوچکی برای نگه داشتن پیچ و مهره ها ، ترکیب مخزن گرما و بند پایه Ground Strap.

ابزاهای نام برده شده در بالا را می توانید از فروشگاه های تجهیزات کامپیوتر خریداری کنید.

بیشتر بدانید: درباره آسیب پذیری در بایوس کامپیوتر های دل بیشتر بدانید.

3. باز کردن کیس:

برای سرهم کردن قطعات کامپیوتر حتما باید صفحات کیسی را که خریداری کرده اید ، باز کنید.

برای انجام این کار کافیست کمی پنل های بیرونی کیس را فشار دهید تا از هم جدا شوند ، سپس صفحه های کناری آن را جدا کنید تا به داخل کیس دسترسی داشته باشید.

برخی از صفحات کیس ممکن است که با پیچ به یکدیگر وصل شده باشند که می توانید به راحتی و با استفاده از پیچ گوشتی آنها را از هم جدا کنید.

اسمبل کردن کامپیوتر

4. آماده سازی کیس:

بعد از باز کردن کیس باید آن را برای سرهم کردن قطعات کامپیوتر آماده کنید.برای این کار باید تمامی کابل ها ، بسته بندی ها و پوشش های داخل کیس را باز کرده تا بتوانید اولین قطعه یعنی DVD-WR  را داخل کیس قرار دهید.

5. اتصال به زمین:

یکی از مهمترین مواردی که در نکات اسمبل کردن کامپیوتر باید به آن توجه کنید ، ایمنی در حین کار است.برای داشتن ایمنی کافی باید سیم ارت را به زمین برخورد داده یا وصل کنید.

زیرا انجام این کار مانع از ایجاد اتصال یا برق گرفتگی بدنه دستگاه می شود.

6. نصب مادربرد:

مرحله ی بعدی که برای سرهم کردن قطعات کامپیوتر باید به سراغ آن بروید ، نصب مادربرد است.برای نصب مادربرد ابتدا باید اسلات های آن را در جای درست خود نصب کرده و آنها را با درگاه های رابط هماهنگ کنید.

زیرا اگر اسلات های مادربرد به درستی نصب نشوند ممکن است مادربرد داخل کامپیوتر به درستی عمل نکند.

این مقاله ی کاربردی را از دست ندهید : قطعات مورد نیاز برای اسمبل کردن کامپیوتر

7. نصب هارد دیسک:

معمولا در اکثر کیس ها فضای کافی برای قرار دادن هارد دیسک وجود دارد و برای انجام این کار مشکل یا محدودیت خاصی نخواهید داشت.

فقط بعد از قرار دادن هارد در جای درست خود حتما پیچ های مربوط به آن را به طور کامل و محکم ببندید. در ادامه بازدید از مقاله علل خرابی هارد دیسک کامپیوتر را به شما پیشنهاد میکنیم.

8. نصب درایور نوری:

در روش های سرهم کردن  قطعات کامپیوتر زمانی به سراغ این مرحله می رویم که می خواهیم از دی وی دی هم در کامپیوتر یا کیس خود استفاده کنیم.

معمولا در کیس ها فضای بیشتری برای نصب انواع درایورهای نوری مانند:  CD، DVD-ROM

 CD-ROM وجود دارد.

برای نصب این قطعه ، کاور اسلات 5.25 اینچی را به طور کامل از کیس جدا کرده و درایور نوری را از قسمت جلوی کیس وارد قفسه 5.25 اینچی کنید.سپس تمامی پیچ ها و اتصالات مربوط به این قسمت را محکم ببندید.

9. نصب پردازنده:

یکی از قطعات مهمی که در هنگام انجام روش های سرهم کردن کامپیوتر باید به آن توجه کنید ، پردازنده یا همان CPU کامپیوتر است.به خصوص زمانی که می خواهید آن را بر روی پایه برد قرار دهید.

برای انجام این کار اول باید میله فلزی کوچک را از کنار سوکت بلند کرده و CPU را طوری وارد کنید که خطوط روی هم چیده شوند.سپس میله را به پایین فشار دهید تا CPU در جای خود قفل شود.

در حین انجام این کار مراقب باشید که پین های CPU خم یا جدا نشوند.

پاسخ به سوالات پرتکرار کاربران: کامپیوترهای دل که از ویندوز 11 پشتیبانی می کنند .

10. نصب رم:

برای نصب رم کافیست که رم را روی اسلات مربوط به آن تنظیم کرده سپس هر دو طرف رم را فشار دهید تا وارد اسلات شود.

11. نصب فن CPU :

یکی دیگر از نکات اسمبل کردن کامپیوتر مربوط به نصب فن CPU است.این فن به همراه یک قطعه ی آلومینیومی به نام گرماخور یا هیت سینک ( Heat Sink ) نصب می شود و وظیفه ی آن خنک کردن سیستم است.

در هنگام نصب فن CPU حتما باید سطح تماس بین CPU و هیت سینک به یک لایه نازک از خمیر سفید رنگی به نام سیلیکون ، آغشته شود.

در انتها باید سوکت برق فن که به صورت( 3PIN ) است به پورت مخصوصی که بر روی سطح مادربرد تعبیه شده ، وصل شود.

12. نصب فن کیس:

این وسیله نیز وظیفه ی خنک کردن سیستم را دارد؛ و برای نصب آن باید فن را بر روی شیارهایی که پیچ در آنها نصب می شود تنظیم کرده و بعد آن را به طور کامل پیچ کنید.سپس سوکت برق مربوط به فن را به سوکت های آزاد منبع تغذیه وصل کنید.

13. نصب منبع تغذیه :

قبل از انجام روشهای سرهم کردن کامپیوتر بهتر است بدانید که گاهی منبع تغذیه یا همان Power از قبل روی کیس نصب شده است.اما اگر چنین نبود باید کابل 24 پین منبع تغذیه را به سوکت مادگی متصل در مادربرد وصل کنید.

با فشار دادن اهرم پلاستیکی ، زبانه سوکت در جای خود قرار گرفته و کیپ می شود.

برای اطلاعات بیشتر شما: آموزش اتصال لپ تاپ به کامپیوتر

14. اتصال کابل ها و بستن کیس:

آخرین موردی که باید در نکات اسمبل کردن کامپیوتر بدانید این است که ، کابل ها و بدنه ی کیس را به درستی و محکم ببندید و حتما برای این کار از دفترچه ی راهنمای مربوطه نیز کمک بگیرید.

در این مقاله به نکات اسمبل کردن کامپیوتر پرداختیم. نمایندگی کامپیوتر دل تمام خدمات مرتبط با اسمبل و تعمیر کامپیوتر را انجام می دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر از طریق راه های ارتباطی با ما تماس بگیرید.

5/5 (2 امتیاز)

مشکلت حل نشده؟😟 معطل چی هستی ؟!🤔 گوشی رو بردار و با 62948(021) تماس بگیر، مشاوره رایگانه!🤩

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *