ساخت کارت گرافیک اکسترنال برای لپ تاپ ممکن است ابتدا بسیار وسوسه کننده به نظر برسد، اما در صورتی که از این کار انتظارات غیر واقعی داشته باشید، پس از مشاهده نتیجه ممکن است سرخورده شوید. کارت گرافیک خارجی برای لپ تاپ، به کاربر این امکان را می دهد که قدرت گرافیکی سیستم خود را افزایش دهد. کارت گرافیک اکسترنال برای لپ تاپ، عموما برای کاربرانی مفید است که لپ تاپی با کاربری عمومی دارند اما می خواهند از انجام بازی های با گرافیک بالا هم بهره مند شوند. توجه داشته باشید که نباید از کارت گرافیک اکسترنال لپ تاپ، انتظار گرافیکی نظیر کامپیوترهای مخصوص بازی را داشته باشید؛ اما این بخش انتظارات شما را تا حد معقولی برطرف می کند. در صورتی که برای ساخت کارت گرافیک خارجی لپ تاپ خود نیاز به کمک داشتید می توانید به نمایندگی دل مرکز سخت افزار ایران مراجعه کرده و از دانش و تجربه تکنسین های حرفه ای این مرکز بهره مند شوید.
تجهیزات مورد نیاز ساخت کارت گرافیک اکسترنال برای لپ تاپ
عموما در لپ تاپ های امروزی دیگر خبری از کارت گرافیک نبوده و به جای آن از پردازنده گرافیکی یا GPU استفاده شده است. از همین رو کارت گرافیک اکسترنال برای لپ تاپ نیز eGPU نام دارد. ساخت کارت گرافیک اکسترنال برای لپ تاپ، نیاز به 5 جزء اصلی دارد که باید پیش از شروع به کار فراهم شده باشند. پنج آیتم مورد نیاز برای ساخت کارت گرافیک خارجی لپ تاپ، عبارت اند از لپ تاپ، کارت گرافیک دسکتاپ، نمایشگر خارجی، آداپتور PCIe یا دیگر رابط ها و منبع تغذیه اختصاصی برای کارت گرافیک خارجی. البته در صورتی که قصد دارید از تاندربولت 3 برای کارت گرافیک اکسترنال لپ تاپ خود استفاده کنید، دیگر نیازی به منبع تغذیه جداگانه نخواهید داشت؛ زیرا این قطعه خود برق مورد نیاز eGPU را تامین می کند. یکی از موارد دیگری که عموما کم اهمیت جلوه داده می شود، استفاده از پد خنک کننده است. حال آن که این قطعه عملکرد بسیار مهمی داشته و لازم است در صورت اجرای بازی های سنگین از آن استفاده کنید تا از خسارت های ناشی از حرارت بالا جلوگیری شود. برای عملکرد بهتر می توانید یک حافظه SSD هم تهیه کنید.
اقدامات اولیه پیش از ساخت کارت گرافیک خارجی برای لپ تاپ
یکی از مواردی که ممکن است ضرر مالی هنگفتی به کاربر وارد کند این است که کاربر لوازم مورد نیاز برای گرافیک اکسترنال برای لپ تاپ خود را خریداری کرده و اقدام به ساخت آن کند؛ در حالی که لپ تاپ از چنین قابلیتی پشتیبانی نکند. در این صورت هزینه صرف شده تنها موجب وارد شدن زیان مالی به کاربر خواهد شد. مورد بعدی که لازم است به آن توجه داشته باشید این است که کارت گرافیک خارجی لپ تاپ در چه شرایط نرم افزاری بهترین عملکرد را دارد. برای این کار می توانید از نظرات نوشته شده کاربران در این زمینه در سایت های مختلف بهره بگیرید.
انتخاب یک کارت گرافیک خارجی مناسبِ لپ تاپ
پس از این که اطمینان حاصل کردید دستگاه شما از کارت گرافیک اکسترنال برای لپ تاپ پشتیبانی می کند، باید به سراغ خرید کارت گرافیک مناسب بروید. کارت های گرافیک متفاوتی در رده های قیمتی مختلف در بازار موجود هستند که عملکرد خوبی داشته و کاربران را راضی می کنند. توصیه ما به افرادی که قصد ساخت کارت گرافیک اکسترنال برای لپ تاپ خود را دارند این است که یک کارت گرافیک میان رده با قیمت مناسب با توجه به بودجه خود انتخاب کنند و از خرید کارت های گرافیک با قیمت بالا خودداری کنند. به این ترتیب اگر کارت گرافیک روی سیستم کار نکند، کاربر چندان متضرر نخواهد شد.
خرید منبع تغذیه مناسب
همان طور که پیش تر اشاره شد، هنگام ساخت کارت گرافیک اکسترنال برای لپ تاپ به یک منبع تغذیه مجزا نیز نیاز دارید. در هنگام خرید منبع تغذیه بهتر است موردی انتخاب کنید که توان آن حداقل 15 درصد بیشتر از انرژی مورد نیاز برای کارت گرافیک باشد. به عنوان مثال در صورتی که کارت گرافیک اکسترنال برای لپ تاپ خریداری شده نیاز به 75 وات انرژی برای عملکرد خود نیاز دارد، لازم است که توان تولیدی منبع تغذیه حداقل 90 وات باشد. نکته دیگر این که اگر در هنگام ساخت کارت گرافیک اکسترنال برای لپ تاپ خود از کارت های گرافیک بیشتر از 220 وات استفاده کرده اید، توصیه می شود از منبع تغذیه استاندارد کامپیوتر که قابلیت پشتیبانی از ATX را دارند برای آن استفاده نمایید.
ساخت کارت گرافیک خارجی لپ تاپ
پس از اتمام تحقیقات در مورد کارت گرافیک خارجی لپ تاپ مناسب دستگاه و تهیه اجزای مورد نیاز زمان سرهم بندی کارت گرافیک اکسترنال برای لپ تاپ فرامی رسد. در این مورد باید ابتدا به سراغ کارت گرافیک رفته و آن را درون برد قرار دهید. مطمئن باشید که پاور به برق متصل نیست. در این مرحله از ساخت کارت گرافیک خرجی برای لپ تاپ، نوبت اتصال پاور به برد است. پس از آن لازم است پین های برد PCIe را به پین های کارت گرافیک متصل کنید. در ادامه اتصال کارت گرافیک خارجی برای لپ تاپ، باید یک کابل ارتباطی مناسب انتخاب کرده و یک سر آن را به لپ تاپ و سر دیگر آن را به ورودی HDMI روی برد PCIe وصل کنید. در صورتی که هنگام استفاده از کارت گرافیک اکسترنال لپ تاپ با ارور 12 مواجه شدید، باید بدانید که لپ تاپ شما نمی تواند از کارت گرافیک استفاده شده پشتیبانی کند. برای رفع این مساله می توانید نرم افزار setup 1.35 را دانلود کرده و با استفاده از آن به رفع این مشکل بپردازید. این نرم افزار کاملا رایگان بوده و کاربران می توانند آن را از سایت eGPU به راحتی دانلود کنند.
نکات جانبی در ساخت کارت گرافیک اکسترنال لپ تاپ
چنانچه قصد دارید از صفحه نمایش خارجی استفاده کنید، می توانید به راحتی و با استفاده از یک کابل DVI یا HDMI اتصال بین کارت گرافیک و صفحه نمایش را برقرار کنید. مورد بعدی که باید مد نظر داشته باشید این است که در اولین استفاده پس از ساخت کارت گرافیک اکسترنال برای لپ تاپ، ممکن است سیستم چندین مرتبه خاموش و روشن شود. چنین شرایطی نگران کننده نیست؛ زیرا یک سخت افزار جدید به لپ تاپ متصل شده و سیستم عامل برای شناسایی آن نیاز به اجرای عملیات متفاوتی دارد. برای اطمینان از این که کارت گرافیک خارجی برای لپ تاپ شناسایی شده است، می توانید پس از بالا آمدن سیستم در قسمت device manager به دنبال گزینه display adapters باشید. در صورت شناسایی شدن کارت گرافیک اکسترنال برای لپ تاپ در زیر این قسمت می توانید نام کارت گرافیک خارجی را مشاهده کنید. در غیر این صورت پیشنهاد می شود درایورهای لازم را به صورت دستی دانلود کنید.