کارت گرافیک یکی از قطعات مهم و کاربردی در لپ تاپ ها است و بسیاری از عملکردهای لپ تاپ در گرو قدرت و همچنین کارکرد صحیح این قطعه است. عموما گیمرها و طراحان برای افزایش سرعت پردازش های گرافیکی، رنگ و شفافیت های تشکیل دهنده تصاویر نیاز به کارت گرافیک های با قدرت بالا دارند. در صورت بروز هرگونه ایراد در این قطعه باید نسبت به تعمیر کارت گرافیک لپ تاپ دل اقدام کرد.
اما در این میان ممکن است سوالاتی برای کاربران به وجود بیاید. سوالاتی نظیر این که چه نکاتی در هنگام تعمیر کارت گرافیک لپ تاپ dell باید مورد توجه قرار گیرد؟ یا اینکه بروز چه نشانه هایی به ما خبر می دهند که زمان تعمیر کارت گرافیک لپ تاپ دل فرا رسیده است؟ پاسخ این سوالات در این مقاله به صورت کامل داده خواهد شد.
هزینه تعمیر کارت گرافیک لپ تاپ دل
کارت های گرافیک به کار رفته در لپ تاپ ها متفاوت بوده و همین امر موجب تفاوت در هزینه تعمیر کارت گرافیک لپ تاپ دل می شود. علاوه بر آن یکی دیگر از مواردی که بر روی هزینه تعمیر کارت گرافیک لپ تاپ dell و دیگر برندها تاثیر فراوانی دارد، میزان آسیب وارد شده به این قطعه است. به عنوان مثال در برخی موارد ممکن است کارت گرافیک صرفا از محل اتصال خود جدا شده باشد که در این صورت تعمیر آن هزینه چندانی برای کاربر ندارد.
اما در صورتی که آسیب وارد شده به این قطعه زیاد باشد، به طوری که تعمیر کارت گرافیک لپ تاپ ممکن نباشد و برای رفع مشکل نیاز به تعویض این قطعه باشد، طبیعتا هزینه انجام خدمات نیز بالاتر می رود. مورد بعدی که می تواند بر روی هزینه نهایی تعمیر این قطعه تاثیرگذار باشد، نوع و مدل کارت مورد استفاده است.
کارت گرافیک های با کیفیت پایین و غیر اصل در بازار موجود هستند اما باید بدانید که این گونه کارت ها به دلیل کیفیت پایین عمر مفید کوتاه تری نیز دارند و در مدت زمان نسبتا کمتری مجددا دچار آسیب خواهند شد. نمایندگی دل مرکز سخت افزار ایران برای تعویض کارت گرافیک تنها از نمونه های اصل و اورجینال استفاده می کند.
چه زمانی باید اقدام به تعمیر کارت گرافیک لپ تاپ dell کنیم؟
از آنجا که خرابی کارت گرافیک لپ تاپ به صورت بروز اختلالاتی در تصاویر خروجی نمود پیدا می کند، در برخی موارد ممکن است تصور شود که اختلال به وجود آمده به دلیل آسیب وارد شده به صفحه نمایش است ( برای اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید به مقاله مشکلات تصویر لپ تاپ دل مراجعه نمایید).
بنابراین پیش از اقدام به تعمیر کارت گرافیک لپ تاپ دل، باید اطمینان حاصل کنید که منشا آسیب کارت گرافیک است. حال در اینجا سوالی که مطرح می شود این است که از کجا متوجه شویم که اختلال در تصاویر به دلیل خرابی کارت گرافیک به وجود آمده است؟ در پاسخ باید گفت که این عمل تا حدودی تخصصی بوده و تشخیص دقیق آن تنها توسط کارشناسان متخصص امکان پذیر است. در ادامه به بررسی برخی نکات ابتدایی می پردازیم که نشانه های احتمالی خرابی کارت گرافیک لپ تاپ دل هستند.
نمایش خطوط عمودی و افقی بر روی تصویر
این که در هنگام کار با لپ تاپ متوجه پدیدار شدن خطوط بسیار زیادی به صورت عمودی و افقی روی صفحه نمایش شوید، در بیشتر مواقع ناشی از وجود ایراد و آسیب در کارت گرافیک بوده و باید سریعا نسبت به تعمیر کارت گرافیک لپ تاپ دل اقدام کرد. در مواردی نیز این اختلال تنها ناشی از آلودگی پایه های کارت گرافیک است که در آن صورت تکنسین برای تعمیر کارت گرافیک لپ تاپ dell با استفاده از مواد و تجهیزات تخصصی اقدام به تمیز کردن این پایه ها می کند. اگر پس از تمیز کردن آلودگی ها مشکل همچنان برقرار بود، تنها راه حل تعویض کارت گرافیک لپ تاپ دل است. توجه داشته باشید که در هنگام تعویض کارت گرافیک، استفاده از نمونه ها و مدل های اورجینال موجب کاهش احتمال خرابی این قطعه در آینده می شود
سیاه شدن ناگهانی صفحه نمایش یا عدم نمایش تصویر
موقعیت های دیگری نیز هستند که خبر از خرابی کارت گرافیک لپ تاپ می دهند. به عنوان مثال اگر پس از بوت شدن ناگهان با صفحه نمایش کاملا سیاه مواجه شدید، باید این احتمال را بدهید که کارت گرافیک خراب شده است. مورد بعدی که نشانه فرا رسیدن زمان تعمیر کارت گرافیک لپ تاپ دل است، پخش نشدن تصویر در صفحه نمایش است. در زمان هایی که هیچ گونه تصویری بر روی صفحه نمایش نشان داده نمی شود، آسیب وارد شده احتمالا خارج شدن کارت گرافیک از اسلات خود یا حتی سوختن کارت گرافیک است. این گونه تعمیرات تخصصی بوده و باید حتما در مراکز معتبر و توسط تکنسین های مجرب تعمیر لپ تاپ دل انجام شود
کند شدن حرکت تصاویر نمایش داده شده در لپ تاپ
همان طور که پیش تر توضیح داده شد، یکی از وظایف اصلی کارت گرافیک نمایش صحیح تصاویر در صفحه نمایش است. یکی از اختلالاتی که در صورت وجود آسیب در کارت گرافیک ممکن است در نمایش تصاویر لپ تاپ رخ دهد، حرکت آهسته تصاویر متحرک و بی کیفیتی آنها است. این ایراد عموما در هنگام اجرای برنامه های سنگین و بازی های مدرن رخ می دهد. معمولا این ایراد ناشی از کارت گرافیک بوده و ربطی به خرابی صفحه نمایش ندارد.